EKSKAVATÖR / Topcon Makine Kontrol Sistemleri

EKSKAVATÖR / Topcon Makine Kontrol Sistemleri

Ekskavatör Kontrol Sistemleri

Ekskavatör, kazı işlerinde, şev kesiminde ve hatta ince tesviyede kullanılan özel bir makinedir. Boom, kol ,kova ve ana gövdenin güvenli yerlerine  korumalı olarak yerleştirilmiş yüksek hassasiyetli rotasyon sensörleri ile hareket eden bütün parçalar ölçülür. Ekskavatörlerde otomasyon için Topcon’un önerisi güncellenebilen 2D ve 3D çözümleridir.

Topcon ekskavatör sistemleri ile kazı ve tesviye işlemi daha hızlı, daha hassas , daha kısa sürede ,daha az materyal kullanarak ve daha düşük maliyet ile yapılır. Genellikle yol yapımı, şev kesimi, toprak doldurma, su altı kazıları ve diğer bütün harfiyat işlerinde kullanılır. Sistem sadece kazı projesinin tamamlanmasında değil aynı zamanda kamyonların lojistik planlamasının yapılması(kazı, dolgu ,hacim hesabı) ve uygulanmasına da oldukça faydalıdır.

Bütün Topcon ürünleri güncellenebilir  yapıdadır. Bunun da ötesinde, Topcon 3D sistemini kullanan bütün iş makineleri aynı yazılım ile çalışır. Ekskavatörler, dozerler,  grayderler, yükleyiciler, finişerler (paver) ve bütün ölçüm ekibi aynı yazılım ile çalışır. Yazılım tamamen Türkçe’dir. Farklı dil seçenekleri mevcuttur.

Topcon 2D sistemleri ile kazı derinlikleri ve şev eğimleri kabin ekranına direk olarak girilir ve operatör tarafından anında çalışma sahasına uygulanır. Bu işlem ölçme ekibinin sürekli olarak kontrol noktalarını işaretlemesinde ortaya çıkacak zaman kaybını ve hataları önler. Makinenin özelliğine göre takılacak ilave kova sensörleri ve pusula ile eğimler ve derinlikler her tip kova ile daha hızlı ve doğru kazılır. Mevcut doğal yüzeyden, daha önce hazırlanan yüzeyden, şevden ya da  lazer nivodan farklı referanslar alarak sistem kullanılabilir.


Topcon 3D ekskavatör sistemi şu anda kullanılan operatör arayüz standardı ile GPS+Glonass teknolojisini birleştirmektedir. Ekran yardımı ile kazı kotu(yüzeyi) ile kova dişleri arasındaki mesafe rahatlıkla izlenebilir.

 

Network Ağ Çözümleri (Tusaga, Cors vs.): Çalışma alanında CORS referans ağı olduğunda, makine alıcısı GSM ve N-Trip protokollerini kullanarak düzeltme sinyallerini alabilir. Bu sayede, RTK Sabit İstasyonu kurmadan ekskavatör sistemi daha esnek daha hızlı kullanılabilir hale gelir.


Montaj

Makine Kontrol Montaj

GNSS

Topcon GNSS Teknolojileri

Programlar

Makine Kontrol Programları