GREYDER / Topcon Makine Kontrol Sistemleri

GREYDER / Topcon Makine Kontrol Sistemleri

Greyder Kontrol Sistemleri

Greyderlerin amacı skrayper ve dozer gibi ağır makineler tarafından yapılan kaba tesviyeyi tamamlamaktır. Topcon otomatik greyder kontrolü için hem 2D hem 3D çözümler sunmaktadır. Bu sistemler ile alt temeli düzgün ve kayıpsız sererek  finişerle serilecek asfalt uygulamasına çok düzgün bir altlık oluşturulur.

Topcon 3D Greyder kontrol sistemleri ile tel çekme ve kazık çakma ihtiyacı tamamen ortadan kalkar. Bu sayede proje sahanızdaki verimliliğinizi arttırırsınız. 3D Proje modelleri makineye doğrudan girildiği için proje üst kotları kazık çakılmaksızın  sahaya uygulanır. Bıçak hareketleri otomatik olarak kumanda edilir. Operatör istediğinde bıçak hareketlerine müdahale edebilir.

Topcon Greyder kontrol sistemlerinde aynı eğim, rotasyon ve mainfall sensörleri kullanıldığı için farklı marka ve model makinalara donanımlar kolayca adapte edilebilir.


Topcon 2D greyder lazer sistemi, greyder tesviye kontrolünde büyük bir adımdır. Topcon 2D greyder lazer sistemi istenildiğinde herhangi bir Topcon 3D greyder sistemine güncellenebilir.

Greyderiniz için 2D sonik sensörlü çözümlerde mevcuttur. Bu sistemleri doğrudan kontrol kutunuz ve hidroliklerinize bağladığınızda, otomatik olarak greyderinizin bıçağını kontrol edebilirsiniz.


Topcon 3D LPS Makine Kontrol Sistemi, özellikle tünel ve kapalı alanlarda  robotik izlemeli total station teknolojisini kullanarak en hassas ve performanslı çözümler sunmaktadır. Sistem yüksek hızlı radyo link yardımı ile çok hızlı ve sürekli olarak makinenin bıçağını istenilen proje kotunda milimetre hassasiyetinde ayarlar.

Topcon 3D Makine Kontrol Sistemi çift uydu (GPS+GLONASS) ile çalışmaktadır. Bu da size istediğiniz zaman istediğiniz yerde 3D pozisyon bilgisi sağlar. Makinenin hidrolik sisteminin verdiği tepki her zaman düzgün ve süreklidir.


3D mmGPS sistemi greyderde milimetre seviyesinde hassasiyet sağlar. Makinenin bıçağına monte edilen lazer sensör ve kotu bilinen noktaya kurulan lazer zone verici sistemi, GPS in avantajları ve Total Station hassasiyeti ile birleşince eşsiz bir teknoloji ortaya çıkar.



Montaj

Makine Kontrol Montaj

GNSS

Topcon GNSS Teknolojileri

Programlar

Makine Kontrol Programları